fransmoster

Uruguay

Kategori: AllmäntVi for mot Uruguay! Efter 682e taxiblåsningen i detta land (vi orkar inte bry oss längre, ta du extra betalt för att vi hade väskor med oss. Åh? Körde du oss till fel terminal, klart vi cashar upp) så kom vi fram till färjan som tog oss till Uruguay, ca 1,5 timmar bort. Vi nådde Colonia, hoppade på en buss in till montevideo för att sedan ta oss vidare till Punta del Este, här vi skulle sola och bada. 

Här solade vi och badade 2/3 dagar och hur skönt var det inte med saltvatten?! Vi var som barn i vågorna. Vi var även täckta i sand sekunden vi kom upp ur vattnet för det var en aning blåsigt, men vad gör det! 

Efter att ha vinkat av Emma och Alicia som åkte på äventyr i Iguazufallen så åkte jag, Hedvig och Anni mot Montevideo där vi spenderade den sista natten. Sekunden bussen släppte av oss satt vi i en taxi mot shoppingcentret, ingen tid att förlora. Vi hade två timmar på oss att se kläder från något annat än inhemska märken från Argentina. Här har de hårda importlagar och det finns i princip inga internationella märken. Så vi gick loss lite på Forever21 innan jag blev äcklad av mig själv och mitt hektiska beteende, och valde ut ett fåtal plagg att köpa.

Efter att ha letat upp hostelet vi bokat var klockan redan 23. Vi kom fram och insåg att de endast tog emot kontant betalning. Så långt hade vi inte tänkt och några kontanter hade vi inte med oss. Fanns det en uttagsautomat i närheten? Nix. Efter en del förhandlande betalade vi för 1,5 säng i argentinsk valuta. Men fick sova i var sin säng, så vi var glada! Mindre glada när vi dagen efter insåg att det fanns bedbugs där, och att vi förmodligen fått med oss något hem. Här började en veckas tok-hysteri-sanering.
Kommentera inlägget här: